Skip to main content

Led verlichte doosletters

Maak kennis met onze led verlichte doosletters voor kleine tot grote lichtreclames. Wij bieden verschillende modellen doosletters met verschillende uitstralingen in verschillende uitvoeringen. De led doosletters worden in eigen fabriek geproduceerd en vervaardigen we van Aluminium met een poedercoating of geheel van Acrylaat.

Uitstraling van de LED doosletter

Het meest belangrijke bij de keuze van de juiste doosletter is te kijken naar de uitstraling. Welk model past het beste bij de bij jouw imago? Afhankelijk van de omgeving, achtergrond en boodschap, adviseren we een type uitstraling. Wij kijken altijd naar de dag- en nacht-situatie met voldoende contrast en vooral ook leesbaarheid van de lichtreclame.

Donkere kleuren doosletters kunnen we bijvoorbeeld ondersteunen door de achtergrond of zijkanten mee te verlichten, waarbij dat soms bij hele duidelijke lichte kleuren doosletters niet nodig is. Door onze eigen fabriek, kunnen we altijd wel een passende oplossing vinden. 

 

LED doosletter Frontlight, van voren verlichte letters voor lichtreclame

Boxlight Front

Front illuminated channel LED letters and signage

[Translate to English:] Enkel aan de voorzijde verlicht voor heldere kleuren lichtreclame

LED doosletter, voor- en zijkant verlichte letters voor lichtreclame

Complilight

Halo illuminated channel letters

[Translate to English:] Verlichting voor wat donkere voorzijde-kleuren om de letters 's nachts leesbaar te houden

LED doosletter Backlight, van achter verlichte letter als lichtreclame

Backlight

LED Backlight channel letter illuminated signage

[Translate to English:] Enkel achterzijde verlicht voor minder felle lichtreclame met klasse uitstraling

LED verlichte doosletter Linelight, rand verlichte letter als lichtreclame

Edgelight LED channel letter

LED channel letter with only the edges illuminated

Edge illuminated light sign letter with nolstalgic, neon-effect

Wat zijn doosletters?

De naam zegt het eigenlijk al, doosletters zijn dikke lichtreclame letters met een robuuste uitstraling. Led doosletters kunnen worden vervaardigd uit diverse soorten materialen zoals hout, PVC, Aluminium of Acrylaat. De verlichting is tegenwoordig met LED-modules, deze zijn waterdicht en eenvoudig te monteren of te wisselen indien ze kapot gaan. Doosletters, kunnen afhankelijk van de bouw aan verschillende zijden worden verlicht voor een passende uitstraling. Voor der meeste lichtreclame gebruiken wij ‘Frontlight’ en ‘Backlight’ voor de wat chiquere lichtreclames. Voor de wat donkere kleuren letter gebruiken wij veel LED doosletters met de zijkanten verlicht om de leesbaarheid te behouden, de zogenaamde ‘Complilight’.

LED doosletters maken

Wij vervaardigen de doosletters in eigen huis, dit zijn dan LED verlichte letters voor buiten tegen de gevel. De letters moeten dus bestand zijn tegen veel verschillende weersinvloeden met veel regen en temperatuurschommelingen. De productie van LED doosletters, kan bij Aluminium geheel machinaal maar bij de Acrylaat doosletters gaat dit volledig met de hand.

LED doosletters uit Aluminium

Onze Aluminium LED doosletter worden eerst gebogen dan gelast en dichtgeplakt voor een goede en stevige constructie. Het verlichte deel is van Acrylaat en kan in alle kleuren worden gemaakt. Het aluminium wordt behandeld met een ontvetter waarna de binnenzijde van de LED verlichte doosletter wit- en de buitenzijde een kleur poedercoating krijgt. Zo kunnen de letters jarenlang buiten tegen de gevel hangen.

Het acrylaat deel is licht-doorlatend en is afhankelijk van de uitvoering wat dikker, dan kan het acrylaat met kleine schroeven aan de aluminium basis worden gemonteerd. Of er wordt gebruik gemaakt van een kunststof rand (Profiel 5), waarbij het acrylaat als een 'deksel' op de letter wordt gemonteerd. Hierbij speelt de grootte een belangrijke rol in verband met het uitzetten van het Aluminium tegenover het Acrylaat. 

LED doosletters uit acrylaat

De Acrylaat doosletters worden volledig met de hand vervaardigd. Het buigen van het Acrylaat moet met warmte en daar is nog geen machine voor ontwikkeld. De Acrylaat LED doosletters hebben als voordeel dat ze 30 jaar kleurgarantie hebben, waarbij de kleur, onder invloed van de zon, niet vervaagd. Wij hebben in onze fabriek een productiemethode ontwikkeld waarmee we snel een hele sterke letter kunnen produceren. De Acrylaatdelen worden daarbij niet 'koud' tegen elkaar verlijmd maar ingefreesd verlijmd, wat de constructie een stuk steviger maakt. Door de voorzijde en zijkanten aan elkaar te verlijmen, kan er ook geen regenwater tegen de voorzijde van de LED doosletter, smerige sporen achterlaten.

Doosletters online bestellen

Op onze website kun je doosletters ontwerpen en meteen bestellen. Met onze webtool ontwerp je je eigen LED doosletters lichtreclame binnen een handomdraai. Kies de tekst, een lettertype, de uitstraling , kleuren en maten, de prijs volgt snel per e-mail.

Wat kosten LED doosletters?

De prijs van LED doosletters als lichtreclame is afhankelijk van de uitvoering. Aluminium doosletters zijn iets gunstiger tegenover acrylaat doosletters. De Aluminium doosletters kunnen in grote maten machinaal worden vervaardigd, terwijl acrylaat letters handmatig worden gemaakt. Aluminium doosletters worden machinaal gebogen, gelast, gelakt, gefreesd en geplakt. Arcylaat LED doosletters worden gefreesd en geheel handmatig gebogen en geplakt, maar behoeven geen laklaag. In het algemeen zijn bedrijven beter uitgerust voor Aluminium letters dan voor Acrylaat letters.

De Acrylaat letters vinden onze klanten uiteindelijk mooier en duurzamer vanwege de hoogwaardige uitstraling door de glans en de lange kleurechtheid van het acrylaat.