Skip to main content

Außenwerbung

Was versteht man unter Außenwerbung?

Wie nennt man Außenwerbung?

Warum Außenwerbung?

Vorteilen Außenwerbung

Kies de juiste gevelreclame

Je bedrijf of winkel moet herkenbaar zijn tussen de andere, hoe doe je dat?  De boodschap moet duidelijk zijn; wie ben ik en wat doe ik, in één oogopslag de klant naar je toe trekken. Met de juiste gevelreclame zorg je ervoor dat het duidelijk is waar de klant naartoe moet. Met de verschillende soorten gevelreclame begint meteen de zoektocht naar de juiste vorm, hierin is meestal het budget een belangrijke graadmeter. 

Welke soorten gevelreclame

Onderstaand zie je een aantal mogelijkheden, van de meeste eenvoudige tot de meest luxe gelreclame: Gevelborden, Gevelletters, Lichtbakken, Verlichte letters. Bij de juiste keuze van de gevelreclame, houden we rekening met factoren als; de kosten, het contrast tussen de reclame en de gevel of de omgeving en daarmee meteen het kleurgebruik van de huisstijl tegenover de omgeving. De gevelreclame moet in elk geval overdag een goed contrast en leesbaarheid hebben, ga je naar een verlichte gevelreclame, dan zal deze 's nacht's ook goed leesbaar moeten blijven. 

Sign letters

Sign letters in all shapes made from different materials

Illuminated Light Boxes

Lightbox with LED illumination, from simple to exclusive

LED letters - LED Buchstaben

LED illuminated letters

Slim LED illuminated letters with different illuminations

LED Profilbuchstaben

LED channel letters

LED illuminated channel letters with different desired effects

Rekening houden bij gevelreclame

Ontwerpen van een gevelreclame

Het vervaardigen van een gevelreclame is niet enkel de bedrijfsnaam of het logo tegen de muur plakken. Er zijn een aantal zaken waar we rekening mee moeten houden. Dit geldt voor een eenvoudige reclame maar zeker voor een lichtreclame.

Kijk naar het kleurgebruik

Een goede kleur ondersteund een merk en zorgt voor herkenbaarheid. Neem de voorbeelden van de Hornbach of de KLM. De duidelijke kleurkeuze geeft een heel herkenbaar beeld zodat we snel zien waar we heen moeten. Tot wel 80% van de herkenbaarheid van een merk is aan de kleur te danken!

Kies het juiste formaat gevelreclame

Een grote gevel met veel afstand tot de voorbijgangers heeft een grotere boodschap nodig dan een logo boven de ingang. Dus neem als eerste de leesbaarheidsafstand. Vanaf welke afstand moet de voorbijganger de naam of het logo kunnen lezen? Hoe snel komen de mensen voorbij. Vanuit de auto moet een gevelreclame heel snel duidelijk zijn. Een voorbijganger in de straat heeft geen hele grote gevelreclame nodig. Wij nemen bijvoorbeeld een letterhoogte van 25 cm te lezen tot op 100m. Onverlicht wellicht iets minder, verlicht wellicht iets meer. 

Gebruik contrasten in de gevelreclame

Zowel overdag voor onverlichte gevelreclames als 's nachts voor verlichte gevelreclames moet de boodschap altijd duidelijk zijn. Dit verkrijgen we met een goed contrast. Lichte gevel of wand, donkere reclame, donkere wand, lichte reclame. Dit kan wel eens een uitdaging geven als die lichte wand 's nachts opeens heel donker is. Hoe gaan we dan bijvoorbeeld die donkere reclame, licht maken...? Daarvoor komt u naar YSO Lichtreclame, vakmensen met altijd wel een oplossing!

Wat kost een gevelreclame?

Er is voor elk budget wel een gevelreclame te maken. Veel hangt af van het formaat, materiaalgebruik en handwerk. Een raamfolie is gunstig in materiaal en arbeid, terwijl een verlichte LED letters veel duren materialen nodig heeft om te vervaardigen. Kijken we nog niet naar Neon, wat geheel handwerk is. Daartussen zitten overigens veel mogelijkheden van gevelreclame welke heel mooi een effectief zijn zoals lichtbakken of gevelleters.

Gevelreclame met verlichting of zonder verlichting

Afhankelijk van het budget kun je kijken naar welke uitvoering mogelijk is. Een onverlicht reclamebord of gevelletter is overdag duidelijk leesbaar maar in de avond valt de boodschap weg. Er zijn natuurlijk mogelijkheden de gevelreclame aan te lichten met een spot. Dit is een ander verhaal bij een lichtbak of verlichte letters. Deze vorm van gevelreclame zal 's nachts duidelijk leesbaar blijven.

Gevelreclame met reclamebord, Lichtbak of LED-letters

Ook hier is het weer even kijken naar het beschikbare budget, welke vorm we kunnen kiezen. Een reclamebord als gevelreclame heeft overdag veel opvalwaarde, maar als het donker is, kan dit wel eens tegenvallen. Je kunt de gevelreclame dan aanlichten met een spot indien deze in de avond wel zichtbaar moet zijn, maar het kan ook zijn dat het reclamebord in de avond niet zichtbaar hoeft te zijn. Een alternatief voor de gevelreclame is een lichtbak. Deze geeft overdag en 's nachts een heel goed en leesbaar resultaat, tegen een schappelijke prijs. Ook is een lichtbak als gevelreclame redelijk snel weer uitwisselbaar door er een andere plaat in te schuiven. Het meest luxe en duurder proct is om de gevelreclame met verlichte letters te vervaardigen. Deze letters geven, rekening houdend met kleur en contrast, zowel overdag als in de avond een hele mooie en duidelijk boodschap.

 

 

Request a quote!   Call: 013 - 711 2430