Skip to main content

Op zoek naar lichtreclame voor je bedrijf? 

  Met lichtreclame zet je het bedrijf in de 'spotlight', zowel overdag maar vooral als het donker is. De opvalwaarde van je bedrijf zal een stuk groter. Met de juiste gevelreclame onderscheidt je jouw bedrijf van de buurman. Laat je klanten duidelijk zien waar je bent met de juiste lichtreclame of het nu gaat om een meer eenvoudige lichtbak of luxe LED letters. Bij YSO Lichtreclame kunnen we elke wens produceren.

   

  Mogelijkheden van lichtreclame

  Wij bieden lichtreclame in alle vormen en maten. Afhankelijk van je wens, het budget en de mogelijkheden, kiest je zelf de mooiste gevelreclame voor je bedrijf. Er zijn veel verschillende mogelijke vormen zoals: verlichte gevelreclame, verlichte letters, lichtbakken - zuilen. Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden, kijken we naar de beste oplossing.

  Verlichte letters

  Verlichte letters is de meeste gebruikte vorm van gevelreclame. Wij maken onderscheid tussen dunne verlichte letters; dunne slimline LED letters voor kleinere reclames en 3D doosletters, dikke, robuuste lichtreclame LED doosletters voor grote reclames tot wel 3 meter hoog. Wij produceren de letters standaard in 4 varianten om alle verschillende uitstralingen te produceren; Frontlight, Backlight, Complilight (zijkanten verlicht) en Linelight (met Neon-effect).

   

  Bekijk onze verlichte letters

  Lichtbakken

  Lichtbakken zijn een budget vriendelijke manier van lichtreclame. Ze zijn leverbaar in standaard maten of op elk gewenste maat te vervaardigen. Ze zijn te gebruiken als flexibele reclamedrager door de inhoud te kunnen wisselen maar worden vaak ingezet als vaste blikvanger van je bedrijf.

  Lichtbakken kunnen losstaand worden geplaatst als totem of zuil, tegen de gevel worden gemonteerd of als uithangbord fungeren in elk gewenste vorm en maat. De uitstraling van lichtbakken kan erg verschillende zijn van een plaat met reclame tot uitgefreesde en ingelegde letters met zijkant verlicht. De mogelijkheden zijn echt oneindig!

   

  Lees meer over lichtbakken

  Reclamezuilen en totems

  Totems en reclamezuilen zijn in principe losstaande lichtbakken. Meestal worden deze aan de straat geplaatst als je bedrijf iets verder van de straat af staat en worden de reclamezuilen en totems 2-zijdig gemaakt, zodat ze vanaf beide zijden goed leesbaar zijn en opvallen.
  Reclamezuilen en totems kunnen in elk gewenst formaat worden gemaakt, wij houden rekening met de wind-belasting en constructie op de locatie. Zuilen kunnen worden ingericht met een plexiglas plaat en eventueel flexibele reclame of met uitgefreesde delen met vaste, opvallen lichtreclame voor je bedrijf.

  Vraag offerte aan voor reclamezuilen!

  LED-Neon reclame en borden

  Een mooi alternatief voor de retro NEON lichtreclame zijn LED-Neon verlichte letters en logo's. Deze LED-slang is van siliconen, met 12V LED en wordt niet warm waardoor deze tot wel 50.000 uur meegaat. Vele voordelen tegenover NEON van glas!

  Bekijk de mogelijkheden

  Uitstraling van verlichte letters

  De verschillende verlichtingen van de LED letters is altijd een bewuste keuze. We gaan als eerste uit van de huisstijlkleur van de reclame. Deze passen we in de locatie en kijken naar het kleurcontrast. Blijft er voldoende contrast, dan kunnen we verder, is er te weinig, dan zullen we de reclame moeten aanpassen. 

  Er is altijd wel een oplossing te bedenken om de juiste lichtreclame te ontwerpen. In algemene in gebruiken we de volgende mogelijkheden:

  • Volledig verlichte letter; front en zijkant verlicht. Deze letters kunnen we gebruiken als de huisstijlkleur wat donker is. Donkere kleuren hebben het nadeel 's nacht's niet goed leesbaar te blijven, vooral bij blauw. Door de letters aan de zijkant wit te verlichten, blijft de lichtreclame altijd goed leesbaar.
  • Voorzijde verlichte LED letters; deze gebruiken we bij heldere en lichte kleuren letters. Deze blijven goed leesbaar in het donker en hebben geen ondersteuning van extra verlcihting nodig.
  • Achterzijde verlichte letters; deze gebruiken we bij een lichtreclame die niet teveel intensiteit mag hebben met een chiquere uitstraling. Veel gemeentes willen geen voorzijde verlichte letter in het straatbeeld vanwege te hoge intensiteit in de nacht. Dan hebben wij de optie om de letters aan de zijkant te verlichten, waarbij de intensie al flink lager wordt of we verlichten de letters aan de achterzijde, waarbij de intensiteit nogmaals wordt gereduceerd. Sommige reclames vragen expliciet om een chique, gedempte uitstraling, dan zijn deze letters perfect.
  • Rand verlichte letters; deze letters worden gebruikt om bijvoorbeeld 'none-look' na te bootsen. Het zijn voorzijde verlichte letters waarbij enkel de rand licht doorlaat. Een mooi alternatief om minder intensiteit te gebruiken met een goed leesbare lichtreclame.
  LED Letter, Complilight, voorzijde en zijkant verlichte letters als lichtreclame

  Complilight

  Halo illuminated LED lettering

  [Translate to English:] Zijkant en voorzijde verlichte, voor wat donkere voorzijde kleuren om 's nacht goed leesbaar te houden.

  LED Letter, Fontlight verlichte letters als lichtreclame

  Frontlight

  Front illuminated Lettering

  [Translate to English:] Enkel de voorzijde verlicht voor lichtreclame met heldere kleuren.

  LED Letter, Backlight van achter verlichte letters als lichtreclame

  Backlight

  Back illuminated LED signage lettering

  [Translate to English:] Alleen van achter verlicht voor minder felle lichtreclame met een klasse uitstraling

  LED Letters Linelight, rand-verlichte letter voor lichtreclame

  Linelight

  Edge illuminated LED signage and lettering

  [Translate to English:] Rand-verlichte letters met een Neon-effect met een nostalgische uitstraling


  Lichtbakken als lichtreclame

  Een voordelige manier van lichtreclame is een lichtbak. Wij maken onderscheid tussen drie groepen van lichtbakken:

  Lichtbak met opaal plaat; enkelzijdige of dubbelzijdige lichtbak met acrylaat plaat. Deze zijn er in de varianten vierkant, rond, ovaal of meelopend als logo. De zijkanten worden vervaardigd uit een aluminium profiel en desgewenst in kleur uitgevoerd. De ronde en meelopende lichtbakken zijn van aluminium of een aluminium-composiet.

  Lichtbak met uitgefreesde letters; deze lichtbakken zijn vervaardigd met een aluminium constructie, omkleedt met plaatmateriaal. Meestal een aluminium-composiet. De letters en logo's worden uit de plaat gefreest en van de binnenzijde voorzien van verlichting en een opaal plaat. Zo komt het licht uit de uitgefreesde delen.

  Lichtbak met ingelegde letters; deze variant is ook vervaardigd met een aluminium constructie, omkleedt met plaatmateriaal. De letters en logo's zijn ook uitgefreest en worden ingelegd met dik opaal acrylaat. Daardoor steken de letters uit de plaat en geven de indruk van verlichte LED letters. De letters zijn dan zowel aan de voorzijde als aan de zijkanten verlicht.

  Wat kost een lichtreclame?

  De kosten van een lichtreclame lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van vele factoren door vorm, formaat en materiaalkeuze. Kies je voor een meer eenvoudige Freesletter - Dibond of Acrylaat - als gevelreclame, een  lichtbak - rechthoekig of rond - als lichtreclame of voor luxe verlichte letters, vrij gemonteerd tegen de gevel. Voor elk budget is er wel een passende reclame te vinden. 

  Bedenk altijd dat een lichtreclame niet elk jaar wordt vervangen en wat deze voor je bedrijf doet. Hoeveel extra klanten het naar je bedrijf trekt en wat de het je opbrengt. Dit is een diepte investering waarop men zo min mogelijk moet besparen.

  Wat is lichtreclame?

  Overdag en 's nachts zichtbaar zijn voor je klanten, dat is waar het om gaat! Men moet altijd kunnen zien wie je bent en wat je doet. Overdag een mooie, goed zichtbare reclame, welke 's nacht ook zichtbaar is door verlichting. Dit kunnen we maken met lichtreclame. Van een eenvoudig gevelbord of gevelreclame met een spot tot luxe verlichte LED Letters. Het gaat niet alleen om op te vallen, het gaat om te worden herkend en de sfeer die je als bedrijf wilt achterlaten.

  Inzet van gevelreclame

  De inzet van lichtreclame kent vele mogelijkheden. De gastronomie gebruikt ze voor hun naam en prijslijsten op straat als teaser. Middelgrote bedrijven, welke lokaal zichtbaar moeten zijn, zoals winkels, bedrijven, discotheken, benzinepompen, kunnen niet meer om een opvallende lichtreclame heen, anders rijden mensen het bedrijf zo voorbij. Denk niet alleen aan reclame-uitingen. Bewegwijzering en straatborden zijn ook reclame maar dienen simpelweg een ander doel.

  Beroemde en historische reclames

  Wie kent niet de grote lichtreclame van 'van Leeuwen buizen' op het dak bij Rotterdam of het Philips Klokgebouw in Eindhoven. De kerstboom in de televisietoren bij Lopik. Allemaal iconische buitenreclame van bedrijven die heel herkenbaar zijn en het bedrijf op een geweldige manier laten opvallen. Dit kun jij ook met lichtreclame bereiken! Kom met ons praten dan gaan we samen op zoek naar een passende mogelijkheid voor jouw!

  Enquiry form

  * mandatory

  Your details
  Inquiry details
  Pleas add PDF of AI-file
  Pleas add picture off the location