Skip to main content

Verlichte letters

Wij leveren led verlichte letters in verschillende uitvoeringen met verschillende uitstralingen. We kijken eerst naar de uitstraling, alvorens we de keuze maken welke uitvoering daarbij past. In algemeen vervaardigen wij dunne LED letters voor wat kleinere reclames en 3D doosletters voor grotere uitingen. Het formaat is meestal bepalend welke uitvoering we adviseren. 

Uitstraling van lichtreclame

Wij kijken eerste naar de uistraling en naar welk gewenset effect je als klant wilt bereiken. Dit kan zijn een 'Frontlight' met enkel aan de voorzijde verlichting, 'Backlight' met enkel aan de achterzijde verlichting. Daarnaast bieden ook een zogenaamde 'Complilight' verlichte letter, met ook de zijkanten verlichting en een 'Linelight', met de verlichting aan de randen.

De reclameboodschap, samen met de omgeving en de achtergrond, bepalen welke keuze er gemaakt gaat worden. We kijken ook meteen naar de omgevingsvergunning, wat binnen de wetgeving op die bepaalde locatie mag. 

Dunne, elegante verlichte letters

Dunne reclameletters worden gebruikt bij kleinere reclames, waarbij een dunne letter beter tot zijn recht komt of waarbij een dikke doosletter eenvoudigweg niet gemaakt kan worden. De verlichting of uitstraling is bei beide hetzelfde te realiseren, gewoon wat kleiner.

LED Letter, Fontlight verlichte letters als lichtreclame

Frontlight

Front illuminated Lettering

[Translate to English:] Enkel de voorzijde verlicht voor lichtreclame met heldere kleuren.

LED Letter, Complilight, voorzijde en zijkant verlichte letters als lichtreclame

Complilight

Halo illuminated LED lettering

[Translate to English:] Zijkant en voorzijde verlichte, voor wat donkere voorzijde kleuren om 's nacht goed leesbaar te houden.

LED Letter, Backlight van achter verlichte letters als lichtreclame

Backlight

Back illuminated LED signage lettering

[Translate to English:] Alleen van achter verlicht voor minder felle lichtreclame met een klasse uitstraling

LED Letters Linelight, rand-verlichte letter voor lichtreclame

Linelight

Edge illuminated LED signage and lettering

[Translate to English:] Rand-verlichte letters met een Neon-effect met een nostalgische uitstraling

Het maken van dunne LED letters

Wij maken alle letters in onze eigen fabriek in Tilburg. Samen met onze medewerkers, die tot wel 40 jaar in het vak zitten, kunnen we altijd wel een oplossing bieden. Onze dunne verlichte LED letters zijn een eigen product met een lopende patent-aanvraag. Wij kennen de producten van onze collega's en zien daar ook enkele nadelen. Deze hebben we proberen weg te halen en dat is gelukt. De belangrijkste nadelen van de dunne acrylaat LED letters van onze collega's is dat de LED's worden ingegoten in een resin van Epoxy, Polyester of PU (Polyurethaan). Deze verbindingen hebben allemaal als nadeel dat deze de LED's zelf kunnen beschadigen met hun chemische samenstelling. Daarbij heeft het als bijkomend effect dat de LED's hun warmte niet meer kwijt kunnen als ze ingegoten zijn. Het resin zorgt voor een soort isolatie, waarbij de LED's veel te warm worden. Een temperatuur van 50C of hoger heeft een hele snelle degradatie van de LED's tot gevolg. 

Het tweede nadeel van de acrylaat LED verlichte letters is dat deze worden gelakt om delen af te dekken. De lak is onderhevig aan UV-invloeden door zonlicht, waardoor de lak verkleurd. Daarbij komt dat elke kleine beschadiging een lichtpunt geeft, waardoor onbedoelde lichtvlekje, in het donker, zeer goed zichtbaar zijn. 

Deze beide nadelen bij LED-letters vonden wij overkomelijk en hebben dit opgelost: Wij gieten de LED's niet in maar deze zitten in een kleine luchtkamer met een zeer stabiele temperatuur . Wij lakken de letters niet, onze letters zijn geheel van acrylaat! Toch behouden wij de mogelijkheid de letters aan alle zijden in alle kleuren te verlichten...! Hoe? Vraag ons naar de oplossing...!


Robuuste, dikke verlichte doosletter

Dikke, robuuste doosletters worden gebruikt bij wat grotere reclames vanaf ongeveer 25-35 cm hoogte tot wel 3 meter hoog. Grote verlichte letters mogen wat meer 'body' hebben om ook vanaf grote afstanden goed leesbaar te blijven.

LED doosletter Frontlight, van voren verlichte letters voor lichtreclame

Boxlight Front

Front illuminated channel LED letters and signage

[Translate to English:] Enkel aan de voorzijde verlicht voor heldere kleuren lichtreclame

LED doosletter, voor- en zijkant verlichte letters voor lichtreclame

Complilight

Halo illuminated channel letters

[Translate to English:] Verlichting voor wat donkere voorzijde-kleuren om de letters 's nachts leesbaar te houden

LED doosletter Backlight, van achter verlichte letter als lichtreclame

Backlight

LED Backlight channel letter illuminated signage

[Translate to English:] Enkel achterzijde verlicht voor minder felle lichtreclame met klasse uitstraling

LED verlichte doosletter Linelight, rand verlichte letter als lichtreclame

Edgelight LED channel letter

LED channel letter with only the edges illuminated

Edge illuminated light sign letter with nolstalgic, neon-effect

3D LED doosletters

Ook de 3D verlichte doosletters produceren we in eigen fabriek. Wij maken onderscheid tussen aluminium letters met led verlichting aan de voor- of achterzijde en Acrylaat doosletters met verlichte voorzijde, zijkant en achterzijde! De aluminium 3D doosletters hebben een verlichte voorzijde of achterzijde van acrylaat, de rest van de letter is van aluminium met een poedercoating.

Onze acrylaat 3D LED-Doosletters zijn geheel van acrylaat en bouwen we met de hand. Hierbij kunnen we alle zijden in elke kleur verlichten. De acrylaat letters zijn meest exclusief omdat deze tot 30 jaar kleurgarantie hebben. Ze zijn stevig in elkaar gelijmd, zo zijn ze bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Door een speciale productiemethode hebben we minder arbeidskosten en kunnen we onze letters heel scherp aanbieden.

Voordelen van verlichte LED letters

Goed uitgevoerde verlichting van LED letters zijn veel duidelijker te lezen dan andere reclames zoals gevelletters of een lichtbak en verhogen zo de zichtbaarheid van je bedrijf. Door te kiezen voor de juiste verlichte letters, verkrijg je herkenbaarheid en een hele goede eerste indruk. De klanten zien meteen waar ze moeten zijn en weten je te vinden. 

Led-letters verhogen de zichtbaarheid en herkenbaarheid en voegen werkelijk waarde toe. Ze kunnen je onderscheiden van de rest, zodat de klanten je beter kunnen vinden. Een prima marketing-instrument om niet op te bezuinigen.

Verlichte LED letters zijn flexibel en duurzaam doordat elke vorm wel gemaakt kan worden. De materialen zijn zeer goed te hergebruiken en zo minder schadelijk voor het milieu. Door de LED-techniek wordt er enorm bezuinigd op het energieverbruik. Dus ook oude installaties kunnen beter snel worden omgebouwd of vernieuwd.

De prijs van lichtreclame

Wij bieden een eerlijk product tegen een scherpe prijs. Onze producten worden gemaakt van goede materialen zoals Aluminium met een poedercoating, Perspex en Plexiglas Acrylaat, LED-modules met garantie. We houden bij de ontwikkeling van onze producten rekening met de weersomstandigheden in ons Europese klimaat met veel vocht en schommelende temperaturen. Met onze eigen fabriek en ontwikkeling, blijven we flexibel in de productie en blijven we werken aan verbeteringen van de lichtreclame.

We weten allemaal wat er in het buitenland te koop is met veel lagere prijzen, helaas zien we daar ook vaak binnen een redelijk korte termijn de negatieve resultaten. Wij zien een lichtreclame als een diepte investering voor zeker 5-7 jaar, dit moet je ook meenemen in beslissing, dat deze uitgave niet elk jaar weer terugkomen.